Specialistični pregled, diagnostika oziroma ambulantno zdravljenje, se zagotovi le pacientu, ki ima negativno epidemiološko anamnezo in nima prisotnih znakov okužbe dihal.

Pred pregledom:

(1) Večer pred načrtovano zdravstveno obravnavo bo medicinska sestra opravila telefonski pogovor z vami in preverila:

– ali imate znake okužbe dihal (npr. povišana temperatura, kašelj, bolečine v grlu, žrelu, nahodni znaki, bolečine v mišicah) in

– ali ste bili v zadnjih 14 dneh v stiku s COVID-19 okuženo ali potencialno okuženo osebo (npr. oboleli svojci, sostanovalci ali sodelavci).

(2) Če imate znake okužbe dihal, se dermatološki pregled ne opravi. Ponovno vas pokličemo po preteku 14 dni.

(3) Če ste bili v stiku z okuženo osebo, se dermatološki pregled ne opravi. Ponovno vas pokličemo po preteku sedmih dni.

(4) Če  ustno zagotovite, da nimate znakov okužbe dihal in niste bili v stiku z okuženo osebo, bomo naslednji dan opravili dermatološki pregled. Določimo vam termin na uro in minuto natančno.

(6) Prihod v čakalnico je dovoljen največ 15 minut pred načrtovanim terminom pregleda. Obvezno morate nositi zaščitno masko.

Sprejem v dermatološki ambulanti:

(1) Zdravnik oziroma medicinska sestra bo ob sprejemu takoj opravila z vami ponovni pogovor glede morebitnih znakov okužbe dihal in stika z okuženo osebo ter vas pregleda in vam izmeri telesno temperaturo.

(2) Če pri vas ne obstajajo znaki okužbe dihal in niste bili v stiku z okuženo osebo, bomo opravili dermatološki pregled.

(3) Če se izkaže, da imate znake okužbe zgornjih dihal, se vas usmeri k vašemu izbranemu osebnemu zdravniku, ki vam predlaga nadaljnje postopke, pregled pa se ne opravi.

Naročite se
Copyright © 2017 Dermatološki center DERM, Blanka Zagoričnik Opara, dr. med. | Vse pravice pridržane. | Piškotki
Izdelava spletnih strani: Novolon